11.6.2025 Oli sateinen päivä Järvenpäässä.
Kello 17.30 Tammirannassa seisoi väkeä sadetamineissa valmiina aloittamaan retkiruokakurssia. Osallistujia tuli paikalle säästä huolimatta Vihdistä asti.Kurssin vetäjänä toimi retkeilykursseja järjestävä Katjakatti alias Katja Lahti.
Kello 17.30 Tammirannassa seisoi väkeä sadetamineissa valmiina aloittamaan retkiruokakurssia. Osallistujia tuli paikalle säästä huolimatta Vihdistä asti.Kurssin vetäjänä toimi retkeilykursseja järjestävä Katjakatti alias Katja Lahti.

Ensin paneuduimme retkiruoan saloihin perustiedolla, kun saimme vinkkejä trangian käyttöön sekä helppokäyttöisiin retkiruokavalmisteisiin ja mausteisiin, jotka kulkevat helposti mukana retkellä.
Sitten pääsimme tositoimiin. Aloitimme trangioiden kasauksen ja ruokien valmistamisen pienryhmittäin.
Saimme kokeilla kuinka somen hittiruoka valmistuu trangialla alkuruoaksi sekä pääruokaksi mm. sienikastiketta nuudeleilla ja chili sin carnea. Parasta kokemuksessa oli saada kokeilla erilaisia ruokia, josta voi poimia ideoita niin arkiseen kotiruokaan kuin retkille.
Sitten pääsimme tositoimiin. Aloitimme trangioiden kasauksen ja ruokien valmistamisen pienryhmittäin.
Saimme kokeilla kuinka somen hittiruoka valmistuu trangialla alkuruoaksi sekä pääruokaksi mm. sienikastiketta nuudeleilla ja chili sin carnea. Parasta kokemuksessa oli saada kokeilla erilaisia ruokia, josta voi poimia ideoita niin arkiseen kotiruokaan kuin retkille.
Herkulliset retkiruoat valmistuivat trangialla käden käänteessä eikä nälkää tarvinnut nähdä!
Myöskään jälkiruoan laadusta ei tarvinnut tinkiä, sillä jäätelö kulkee retkelle kuin retkelle mukaan ruokatermoksessa sulamatta.
Nuorin kokkaava kurssilainen oli 8-vuotias ja nuorin osallistuja 8 kuukautta vanha. Tunnelma kurssilla kokonaisuudessaan oli hyvä, säästä huolimatta.
Kahdeksan vuotiaan kurssilaisen mukaan kurssi oli
”tosi tosi tosi tosi tosi tosi tosi tosi tosi tosi kiva ja oma trangia olisi pitänyt lähteä ostamaan HETI. Toiveena oli myös että kurssi voisi olla joka viikko!”
”Kurssilta tarttui mukaan paljon maukkaita retkiruokaideoita vanhan kunnon retkimakkaran sijaan.Allekirjoittanut suosittelee osallistumaan kurssille, vaikka kokkailu retkikeittimillä kauhistuttaisi. Aina voi oppia uutta!”
-Osallistuja
Järjestäjän näkemys kurssista oli että
”kurssi oli hyvä ja kaikilla oli mukavaa, niin paljon kiitoksia sateli kurssin jälkeen”.
Kannattaa siis osallistua, jos mahdollisuus tulee tai kokeilla muita Suomen Retkeilyliiton jäsenyhdistysten tapahtumia ja retkiä.
Retkeily ja luonnossa kokkailu sopivat ihan jokaiselle, ikä ei ole este, vaan mahdollisuus oppia ja nauttia yhdessä!
Terveisin,
kurssille ja jäsenyhdistyksen tapahtumaan ensimmäistä kertaa osallistunut
kurssille ja jäsenyhdistyksen tapahtumaan ensimmäistä kertaa osallistunut
Lisää kuvia tapahtumasta, voit katsella täältä: