SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ

Retkeilyliitto on jäsenenä Suomen Hostellijärjestössä, minkä johdosta jäsenillämme on käytössään Hostellijärjestön jäsenjärjestöilleen tarjoamat edut.

Hostellijärjestö ja sen verkoston lähes 50 hostellia ovat osa maailmanlaajuista Hostelling International (HI) hostellien verkostoa, johon kuuluu noin 3500 hostellia lähes 90 maassa.

Majoitusalennus kotimaan hostelleissa
Yhdistyksemme jäsenenä saat 10 % majoitusalennuksen Hostellijärjestön verkoston hostelleissa Suomessa. Saat alennuksen, kun teet varauksen osoitteessa www.hostellit.fi tai suoraan hostelliin. Alennus annetaan saapuessasi hostelliin, kun todistat jäsenyytesi. Voit todistaa oikeutesi alennukseen myös Kotimaan hostellikortilla, jonka voit tilata Hostellijärjestöltä maksutta.

Kotimaan hostellikortti maksutta
Yhdistyksemme jäsenenä voit tilata Kotimaan hostellikortin maksutta. Kotimaan hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen Hostellijärjestön verkoston hostelleista Suomessa sekä useita muita hostellikorttietuja. Saat alennuksen, kun teet varauksen osoitteessa www.hostellit.fi tai suoraan hostelliin.

Maksuttoman Kotimaan hostellikortin voit tilata tällä lomakkeella. Kortti toimitetaan sähköpostin liitteenä.

Kansainvälinen hostellikortti jäsenhintaan
Yhdistyksemme jäsenenä voit ostaa Kansainvälisen hostellikortin alennettuun hintaan. Kansainvälisellä hostellikortilla saat 10 % majoitusalennuksen kaikissa Hostelling International (HI)-hostelleissa Suomessa ja maailmalla. Saat majoitusalennuksen, kun teet varauksen osoitteessa www.hostellit.fi, www.hihostels.com tai suoraan hostelliin. Kansainvälisellä hostellikortilla saat lisäksi paljon muita kansainvälisiä hostellikorttietuja.

Voit ostaa Kansainvälisen hostellikortin tältä sivulta

 

VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU, VAPEPA

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on yli 50 järjestön ja yhteistyötahon muodostama vapaaehtoisten auttajien verkosto, jonka hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään kadonneen ihmisen etsintään, mutta vapaaehtoisia tarvitaan myös esimerkiksi antamaan henkistä tukea, ohjaamaan liikennettä ja auttamaan evakuoinneissa. Auttajamme toimivat maalla, vesialueilla ja ilmassa.

Vapepa-järjestöt toimivat yhdessä, jotta jokaisen järjestön osaaminen pystytään hälytystilanteessa hyödyntämään hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hälytystilanteessa vapepalaiset johtavat omaa toimintaansa. Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä ja koordinoi Vapepan toimintaa yleisen pelastuspalvelutoiminnan osalta. Suomen Meripelastusseura koordinoi vapaaehtoista meripelastustoimintaa ja Suomen Lentopelastusseura vapaaehtoista lentopelastustoimintaa.