Pikku Suomi Brasiliassa, Rio de Janeiron osavaltiossa, on Villa Koskelan kotipaikka. Se on nyt Suomen Retkeilyliiton sekä NFIn jäsenistön käytettävissä Etelä- Amerikkaan suuntautuvilla matkoilla. Lähimmät lentokentät Rio de Janeiro ja Sao Paulo ovat 160 ja 240 km:n päässä, ja kävijät haetaan sieltä.

Villa Koskela (aikaisemmin Villa Eila) sijaitsee parin kilometrin päässä kylän keskustasta ja tarjoaa majoitustilat päärakennuksen toisessa kerroksessa, jossa on kolme 2-3 ja kaksi 5-6 hengen huonetta. Huoneissa on kylpyhuone WC-tiloineen ja käynti rakennuksen mittaiselle parvekkeelle. Alakerrassa on isot oleskelutilat, ruokasali ja keittiö. Talo sijaitsee isolla tontilla aurinkoisella rinteellä.

Villa Koskelassa majoittuu turvallisesti. Siellä on ilmainen WiFi, ja aamiainen, lounas ja päivällinen järjestyvät sovittavalla tavalla. Kulku kylään bussilla on portilta puolen tunnin välein ja matkan hinta vastaa yhtä euroa.

Penedo on yksi Itatiaian kaupungin kylistä, elinvoimaisin ehkä. Villa Koskela järjestää päiväretkiä lähikaupunkeihin ja nähtävyyksiin. Paikallisten matkatoimistojen avulla järjestyy matkoja kauemmas, esim. Rioon, Sao Pauloon, Iquassun putouksile ja Amazonakselle. Brasilia on 28 kertaa Suomea suurempi. Marja Leena Norilla, paikan emännällä, on kokemusta matkojen järjestämisestä ja opastamisesta ja lisäksi käytetään paikallisoppaita tarpeen mukaan.

Majoitushinta Villa Koskelassa aamiaisella 2-3 hengen huoneessa on 50 €/hlö/vrk, 5-6 hengen huoneessa 40 €/hlö/vrk. Lounas tai päivällinen 10 €. Kahvia ja teetä on vapaasti saatavissa, viini ja muu alkoholi tilattavissa.

Osoite:
Avenida 3 Cachoeiras numero 4065
Penedo Itatiaia, RJ Brasil

Sijainti kartalla.

Lisätietoja:
Villa Koskelan yleinen puhelin +55 24 99239-3191 ja sähköposti koskela.penedo@gmail.com
Marja Leena Nori +55 24 98821-1633, leena.nori@gmail.com
Arne Tapio Turunen +55 24 99915 9373, arnetapioturunen@gmail.com