kuvagalleriaOsoite: Kitsintie 208

Sijaitsee Pohjois-Karjalassa Lieksan Kitsissä itärjan tuntumassa 78 km Ilomantsista ja 55 km Lieksan keskustasta. Joensuusta on matkaa Uimaharjun kautta 115 km. Kämppä on entinen, sotien jälkeen rakennettu savottakäppä, joka seisoo Ukonjoen törmällä. Makuupaikkoja on kammareissa yhteensä runsaat 20: Piilossa 2 hengelle, Pitkäjärvessä 12 hengelle, Tohlissa 4 hengelle ja Teräväpäässä 4 hengelle. Lisäksi pihapiirissä on Einari-maja, jossa on 5 vuodepaikkaa. Lemmikkejä saa viedä ainoastaan Einariin.

1940-luvun lopulla rakennetun Ukonjoen kämppäyhdyskunnan työnjohdon kämppä. Kämpällä on näyttely entisista metsä- ja uittotyökaluista.

Rakennuksissa on sähköt aurinkopaneeleilla, puulämmitys, vuolukivileivinuuni, kaasuhella/uuni ja jääkaappi sekä pihassa kaivo. Joen rannassa on tilava sauna. Alueella on ulkovessat.

Ilomantsin Möhköstä alkaa merkitty retkireitti Susitaival, joka päättyy Patvinsuon kansallispuistoon Suomunjärvelle. Suomunjärveltä retkireitti jatkuu Karhunpolkuna Ukonjoen kämpän ohi Teljon levähdysalueelle Kuhmon puolelle, vielä 60 km eteenpäin Ruunaankoskilta. Ukonjoen reitti tulee jokivartta seuraillen lounaasta ja jatkuu Pitkäjärven harjua luoteeseen (reitin koko pituus on noin 133 km). Molemmilla suunnilla on kiintolaavut 4-5 kilometrin päässä kämpältä, Ahokosken laavu etelässä ja Kirkisen laavu pohjoisessa.

Pitkäjärvellä ja Hukkalammella on liiton soutuveneet. Ukonjoki on sopiva tukikohta retkeilijöille, kalamiehille, sienestäjille ja marjastajille.

Varaukset Retkeilyliiton toimistolta, puh. 045 1369 744, tai sähköpostitse toimisto@suomenretkeilyliitto.fi

Varauksen voin tehdä vuorokaudeksi tai koko viikoksi. Yksittäisiä petipaikkoja voi varata Piiloon. Taulukon hinnat ovat jäsenhintoja. Lisätietoja Retkeilyliiton toimistolta.

Huomio!  Ukonjoen sauna paloi lokakuussa 2023. Nyt kämpällä on käytössä pieni peräkärrysauna, johon mahtuu enintään viisi henkeä kerrallaan. Uutta saunaa suunnitellaan parhaillaan.

Majavuokrat (jäsenille)
Hinnasto Hinta / viikko Hinta / vrk
Koko talo 750 € 140 €
Koko alueen vuokra 900 € 180 €
Huone
Pitkäjärvi
10 hengelle
450 € 70 €
Teräväpää
4 hengelle
170 € 26 €
Tohli
4 hengelle
170 € 26 €
Piilo
2 hengelle
100 € 15 € petipaikka
Einari-maja
5 hengelle
250 € 40 €
Varaustilanne sivun alalaidassa

X = varattu koko maja
x1, x2 jne. = varattu kyseinen määrä vuodepaikkoja
AV = alustava varaus

Varaus alkaa klo 12.00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12.00.

Varaustilanne