kuvagalleriaOsoite: Rihmakuruntie 31

Rihmakuru sijaitsee Kittilän kunnan Raattaman kylässä.

Etelästä päin tultaessa Pallas-hotellin risteyksen jälkeen 14 km (4,6 km ennen Raattaman kylää) kääntyy vasemmalle Harrisaajontie (kohdassa Pallaksentie 462). Aja 1,8 km ja käänny vasempaan Harritielle, jota 0,4 km ja vasemmalle tietä edelleen 200 m parkkipaikalle. Sinne pääsee myös talvella. Alueella on kolme hirsikämppää (Rihma-1, -2 ja -3), lautarakenteinen JalasPaavo, puuliiteri ja hirsisauna, pumppukaivo (nosta kaivon pumpun kahva aivan yläasentoon ja paina sitten alas rauhallisesti useaan kertaan niin vettä alkaa tulla), ulkovessat. Hirsikämppiin mahtuu 6 henkilöä/maja ja Jalasmökkiin 4 henkilöä.
Rihmakurun kaikissa kämpissä on sähköliedet ja uunit, kamiinat (paitsi Jalasmökissä), lämpöpatterit, jääkaapit ja kahvinkeittimet.
Kerrossängyillä on patjat ja tyynyt.

Parkkipaikalla sähkölämmityspistorasia neljälle autolle. Auton pito sähkötolpassa maksaa 6 euroa/vrk.
Lemmikkieläimiä saa viedä vain Rihma-3 -majaan.

Varkhanmukan ja Rihmakurun ympäristö on sekä kesä- että talviretkeilijöille ihanteellista retkeilymaastoa. Koneladulle pääsee kämppäalueen vierestä. Pallas- ja Ounastunturit keroineen ja kuruineen ja autiotupineen on äärellä, ja Ounasjoen takaa löytyy erämaata kaipaavalle selkosta ja muutama tupakin. Hillasuota ja muuta marjamaata on ympäristössä.
Laskettelijoille löytyy isoja ja pienempiä rinteitä: Pallas, Olos, Levi ja Ylläskin ovat pohjoisen oloissa inhimillisen ajomatkan päässä. Ruokatäydennystä ja monenlaista muutakin tarvekalua sekä ravintola löytyy Raattamasta. Muoniosta saa jo muitakin palveluja: useampia kauppoja, terveyskeskus, apteekki, posti, poliisi ja alko. Ravintoloita on Raattaman lisäksi Pallaksella, Oloksella, Muoniossa, Vuontispirtillä ja Hetassa.

Varaukset Retkeilyliiton toimistolta, puh. 045 1369 744, tai sähköpostitse toimisto(at)suomenretkeilyliitto.fi.

Varauksen voin tehdä vuorokaudeksi tai koko viikoksi. Yksittäisiä petipaikkoja voi varata Jalasmökistä. Taulukon hinnat ovat jäsenhintoja – muille hinnat ovat 25 % korkeammat. Matkailuyrittäjien hintoja voi tiedustella toimistolta.

Majavuokrat (jäsenille)
Hinnasto Hinta/vko Hinta/vrk
Rihma-1
(4+2 hengelle)
335 € 55 €
Rihma-2
(4+2 hengelle)
335 € 55 €
Rihma-3
(4+2 hengelle)
335 € 55 €
Jalasmökki
(2+2 hengelle)
225 € 15  € petipaikka

kuvagalleria

Rihma-2 ja Poro © Kai Kivelä

Rihma-2 ja Poro © Kai Kivelä

Varaustilanne sivun alalaidassa

X = varattu koko maja
x1, x2 jne. = varattu kyseinen määrä vuodepaikkoja
AV = alustava varaus

Varaus alkaa klo 12.00 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12.00.

Varaustilanne