Karjalan Retkeilijät ry:n aktiivinen hiihtoporukka hiihteli kevättalvella 2023 Äkäslompolon lähimaaston ladut puhki. Jopa Kukas-tunturin huipulle sujutteli eräs retkeilijä. Kesänkijärven latu ja laavu, latu Navettagalleriaan ja Äkäslompolo-järven latu hiihdettiin jopa kahtena päivänä. Hiihtopäivien lomassa shoppailimme ja tapasimme Karjalan Retkeilijöistä tuttuja Lapin kulkijoita, sukulaisia ja ystäviä ympäri Suomen ja Ruotsin.

Lainion Lumikylä oli erinomaisen mahtava kauniine ja taiteellisine jääveistoksineen. Lumikylässä olisi voinut majoittuakin lumivuoteella untuvapussissa. Yhden illan ohjelmana meillä oli tilaisuus kuunnella Teemu Roivaisen tulkitsemia ihastuttavia rakkauslauluja. Eräänä iltana pistäydyimme avantosaunassa sekä avannossa tietenkin, ainakin viisi kertaa. Perjantaina, viimeisenä Lapin-päivänä, oli ohjelmassa mökin siivous. Tuolloin vietimme pizzapäivää ja ruokailimme uudessa Pyöreän Pöydän pizzeriassa. Kaikkina muina päivinä valmistimme kukin vuorollamme ruokaa majapaikassamme.

Hiihtoviikkomme sisälsi hiihdon lisäksi hauskoja leikkejä, tietokilpailua, joogaa ja kulttuuria. Viimein saimme myös hyvän uutisen: “Turkki on hyväksynyt Suomen NATO-jäsenyyden.” Sen kunniaksi teimme NATO-koktailin, joka oli herkullinen kera karpalon ja turkinpippurin.

Teksti: Liisi Juvonen