Tämänvuotisella kulttuurikävelyllä aistimme kulttuuria ja taiteilijaelämää Tuusulan Rantatien eteläisessä päässä. Kierroksemme alkaa 3.2. klo 10 Aleksis Kiven kuolinmökiltä, josta kävelemme rantatietä pitkin Tuusulan kirkolle ja työläiskotimuseoon. Sen jälkeen palaamme takaisin ja tutustumme klo 12.30 alkavalla opastetulla kierroksella J. H. Erkon taiteilijakoti Erkkolaan, jossa on myös Martta Wendelistä kertova näyttely.

Taiteilijakoti Erkkolan näyttely ”Elämää Suopellossa – Martta Wendelin 130 vuotta” esittelee Wendelinin ensi vuosia Tuusulassa sekä taiteilijan yhteyksiä taidemaalari Pekka Halosen puolisoon Maija Haloseen ja tämän tyttären Anni Paloheimon perheeseen. Näyttelyssä on esillä Martta Wendelinin maalauksia ja kuvituksia Suopellon vuosilta sekä Pekka Halosen teoksia Halosenniemestä. Erkkolassa on esillä myös taiteilija Eija Kosken olkihimmeleitä sekä Wendelinin himmeliaiheisia kuvituksia.

Näyttelykierroksen päätteeksi käymme omakustanteisilla päiväkahveilla Lottamuseolla. Erkkolan ja kuolinmökin lähellä on tilava parkkipaikka, jonka osoite on Aleksis Kiven kuja 11, Tuusula.

Osallistumismaksu on 10 euroa, joka sisältää Erkkolan sisäänpääsyn ja opastuksen sekä mehutarjoilun työläiskotimuseolla. Ota mukaan museokortti, jos sinulla sellainen on.

Kaikkien Retkeilyliiton yhdistysten jäsenet ovat tervetulleita mukaan!

Oppaina tällä retkellä ovat Sinikka Ranta ja Sinikka Jauhiainen. Ilmoittautumiset ja tiedustelut 25.1.2024 mennessä Hannelelle, puh. 040 504 8296 tai sähköposti hannele.polla@kolumbus.fi. Osallistumismaksu maksetaan Järvenpään retkeilijät ry:n tilille FI62 5092 0920 4055 84, viitenumerolla 1287, viimeistään 25.1.2024.