KOKO SUOMI KERÄÄ MILJOONA ROSKAPUSSIA – SUOMEN RETKEILYLIITTO ON MUKANA KAMPANJASSA

Yle järjestää keväällä 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään roskia, havahduttaa roskaamisen määrään ja vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 ja kaikkiaan mukaan on ilmoittautunut yli 110 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä. Kampanjan suojelijana on tohtori Jenni Haukio. Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Mikko “Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Myös Suomen Retkeilyliitto on kampanjan kumppani. Kannustamme kaikkia paikallisyhdistyksiämme osallistumaan kampanjaan ja järjestämään yhteisiä siivoustalkoita!

Kampanjassa kerätään roskia ja merkitään kerätyt roskapussilliset reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Roskalaskuri käynnistyy 10.4.2023 Ylen verkkosivuilla http://yle.fi/miljoonaroskapussia.

Näin osallistut kampanjaan: 

 1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi.
  2.     Lähde ulos – yksin tai porukalla.
  3.     Kerää roskia ympäristöstä.
  4.     Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
  5.     Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt
  osoitteessa http://yle.fi/miljoonaroskapussia.
  6.     Haasta ystäväsi mukaan!

Kuva: Kampanjan julkkikset